Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: 0561-614242

Atlas

De Atlas is een wollen meubelstof ontworpen door Margrethe Odgaard. De meubelstof onderscheidt zich door zijn nieuwe melange-expressie en zorgvuldige kleurmelanges. Kvadrat Atlas is gemaakt om een baanbrekende gemêleerde look te leveren die de bestaande melanges in de Kvadrat-collectie perfect aanvullen. Bij Atlas worden, in tegenstelling tot andere melanges, de... Toon meer

Filters
37 Producten

De Atlas is een wollen meubelstof ontworpen door Margrethe Odgaard. De meubelstof onderscheidt zich door zijn nieuwe melange-expressie en zorgvuldige kleurmelanges.

Kvadrat Atlas is gemaakt om een baanbrekende gemêleerde look te leveren die de bestaande melanges in de Kvadrat-collectie perfect aanvullen. Bij Atlas worden, in tegenstelling tot andere melanges, de kleuren niet vermengd met de vezels. In plaats daarvan worden ze uitgedrukt, patroonachtig, door de structuur van het materiaal. Waardoor het textiel een uitzonderlijke kleurintensiteit en ingewikkelde kleurdetails heeft.

Bovendien is de Atlas ook flexibel. Omdat het zich zo goed naar de rondingen van meubels vormt. Dit vereenvoudigt het proces van het stofferen aanzienlijk.

De collectie ontleent zijn naam aan de verschillende kleuren die te vinden zijn op de kaarten in een Atlas. Passend is dat het uitgebreide kleurenpalet voor het textiel varieert van heldere sorbettinten en rijke neutrale tinten tot bijna zwarte nuances, waarin kleuraccenten zijn verwerkt.

Margrethe Odgaard combineerde moedige, onconventionele tinten bij het ontwikkelen van de kleurstellingen. Deze zorgen voor harmonieuze expressies, evenals de opkomst van opvallende vonken van kleur.